wiadomości

kino

kalendarz

pogoda

ogłoszenia

Stoły restauracyjne – jak wybrać odpowiednie?

Wyróżnione

Moje Jasło
Moje Jasło
Jasielski portal informacyjny. Poznaj Jasło z innej strony! Aktualne wydarzenia w Jaśle, ankiety, wywiady ze znanymi jaślanami, ogłoszenia, zdrowie i uroda.
- Reklama -

Wybór mebli do restauracji to prawdziwa inwestycja. Stawiając na konkretny model, możemy określić grupę odbiorców czy ogólny charakter miejsca. Jeśli za priorytety uznamy to, by meble były solidne, uniwersalne i designerskie, będziemy mogli cieszyć się nimi przez naprawdę długi czas, a nasi goście chętniej będą odwiedzać naszą restaurację. Zatem jak wybrać odpowiednie stoły restauracyjne? Odpowiadamy w artykule.

Stoły restauracyjne – polecane materiały

Mając na uwadze to, że stoły w restauracjach są podatne na intensywną eksploatację, częste brudzenie i czyszczenie, powinniśmy wybrać takie meble, które wykonane są z najwyższej jakości materiałów. Dzięki temu zyskujemy gwarancję, że będą one solidne i naprawdę wytrzymałe. Nie będzie im straszne częste użytkowanie czy działanie środków chemicznych. Surowcami, które nadają się najlepiej, są:

  • stal nierdzewna;
  • lite drewno.

Warto rozważyć też połączenie obydwu materiałów – daje ono naprawdę ciekawy efekt.

Meble do restauracji producent - LOFT Decora
Meble do restauracji producent – LOFT Decora

Industrialne stoły do restauracji – uniwersalność

Gdy wybieramy stoły do naszej restauracji, weźmy pod uwagę to, że ich otoczenie może się zmieniać. Zdarza się, że trzeba zmienić nieco ustawienie sali, dostosować ją do liczby gości, bądź po prostu – zmienić dekoracje, na przykład na te sezonowe. Jeśli chcemy zabezpieczyć się przed sytuacją, gdy okazuje się, że wybrane przez nas meble nie pasują do nowej aranżacji, wybierzmy stoły o uniwersalnej formie. Doskonale sprawdzą się stoły industrialne. Ich design nie jest narzucający i jasno określający wnętrze. Ponadczasowe materiały i prostota to klucz do tego, by móc wykorzystać je w pomieszczeniach urządzonych w różnych stylach, nie tylko loftowym czy industrialnym.

Wielofunkcyjny stół do restauracji

Gdy zastanowimy się, co mogą robić goście w naszej restauracji, okaże się, że nie będzie to tylko jedzenie. Musimy być świadomi tego, że ludzie często wybierają restauracje czy lokale gastronomiczne w ogóle na miejsce swojej pracy czy nauki. Jeśli chcemy wyjść naprzeciw ich potrzebom, zadbajmy o to, by stoły były wygodne, na przykład do pracy z komputerem. Dobrym pomysłem jest wydzielenie osobnej strefy z większym stołem o bardziej konferencyjnym charakterze dla tych, którzy chcą spędzić w restauracji więcej czasu. Sprawdzi się to też jako miejsce dla osób, które podczas wizyty na posiłek pragną poznać kogoś nowego. Popularnością cieszą się obecnie restauracje, w których przy jednym, dużym stole siedzą nieznające się wcześniej osoby. Często korzystają z nich ci, którzy przychodzą sami do restauracji i przy okazji mogą luźno porozmawiać z innymi. Stoły do restauracji powinny zaspokajać potrzeby różnych gości!

Designerskie stoły restauracyjne

Obecnie nie jest trudno znaleźć miejsce, w którym można coś zjeść. Dobre jedzenie dostaniemy często w bardzo niepozornych miejscach. Dlatego coraz istotniejszym elementem w planowaniu restauracji jest aranżacja w pomysłem. Dzięki temu przyciągniemy do siebie gości, którzy zechcą spędzić trochę czasu w ładnym, estetycznym, ciekawym miejscu. Możemy zdecydować się na aranżację w konkretnym stylu bądź postawić na charakterystyczne dodatki. Często spotyka się lokale wypełnione roślinnością, regałami z książkami, a nawet ze zwierzętami! Podstawowym elementem aranżacji są jednak niezbędne meble, przede wszystkim stoły. Jeśli wybierzemy takie, które same w sobie będą stanowiły ozdobę pomieszczenia, możemy mieć pewność, że dobrze będą grały z pozostałymi przedmiotami. Stół o ciekawej formie, starannie wykonany sam w sobie może sprawić, że goście będą chętnie wracać do naszej restauracji. Zmienne dekoracje, nawet te najbardziej wymyślne, świetnie zaprezentują się, gdy wybierzemy także oryginalne stoły.

Stoły do restauracji – jak wybrać odpowiednie

Wybierając stoły do restauracji lub innego lokalu związanego z gastronomią, warto wziąć pod uwagę kilka cech. Niezwykle ważne, o ile nie najważniejsze, są wykorzystane materiały. To dzięki nim mamy gwarancję solidności mebli. Bardzo istotne jest też zadbanie o to, by stoły dobrze się prezentowały w różnych warunkach – uniwersalność może okazać się przydatną cechą, gdy będziemy zmieniali nieco aranżację pomieszczenia. Stoły mogą być same w sobie ciekawym elementem wystroju restauracji– ciekawym przedmiotem, który stworzy spójną i oryginalną kompozycję z innymi dekoracjami. Wygoda i funkcjonalność wpływają zaś na to, że w restauracji gościmy osoby o różnych potrzebach. Stoły industrialne świetnie spełniają wszystkie te wymogi, dlatego śmiało możemy wykorzystać je w naszych restauracjach!

- Reklama -

Podobne artykuły

- Reklama -

Ostatnie artykuły