wiadomości

kino

kalendarz

pogoda

ogłoszenia

Sanepid ostrzega! Zagrożenie Salmonellą w Kinder niespodziance i Schokobons

Wyróżnione

Moje Jasło
Moje Jasło
Jasielski portal informacyjny. Poznaj Jasło z innej strony! Aktualne wydarzenia w Jaśle, ankiety, wywiady ze znanymi jaślanami, ogłoszenia, zdrowie i uroda.
- Reklama -

Główny Inspektor Sanitarny poinformował o dobrowolnym wycofaniu przez Ferrero Polska Commercial niektórych produktów marki Kinder ze względu na potencjalne zagrożenie zatruciem pokarmowym wywołanym przez Salmonella Typhimurium.

Jak podaje Ferrero wszystkie wskazane produkty zostały wyprodukowane w Belgii.

Producent uspokaja, że wszystkie produkty Kinder Niespodzianka dystrybuowane na rynku polskim przez Ferrero Polska Commercial Sp. z o.o. są produkowane wyłącznie w Polsce, w fabryce Ferrero w Belsku Dużym, w związku z czym opisane powyżej działania ich nie dotyczą. Wszystkie inne produkty Ferrero, w tym produkty marki Kinder, dystrybuowane przez Ferrero Polska Commercial Sp. z o.o. również nie podlegają wycofaniu ze sprzedaży.

Ostrzeżenie Głównego Inspektoratu Sanitarnego dotyczy:

  • wszystkich partii Kinder Schokobons 46 g, 125 g i 200 g o dacie trwałości od 25.05.2022 do 23.08.2022
  • Kinder Niespodzianka Maxi 100g o nr partii: L355R03, L356R03, L004L03, L006L03 i dacie przydatności do spożycia 21.08.2022
  • Kinder Niespodzianka Maxi 100g o nr partii L356R03 i dacie przydatności do spożycia 17 -18.09.2022
  • Kinder Maxi Mix 133g z terminem przydatności do spożycia 21.08.2022. Chodzi o partie tego produktu: L322RWPJ, L323RWPJ, L354RWPJ, L013LWPJ i L039LWPJ.

Organy Państwowej Inspekcji Sanitarnej monitorują proces wycofania produktów z rynku.

Nie należy spożywać produktów z partii objętej komunikatem. W przypadku wystąpienia objawów zatrucia pokarmowego po spożyciu wyżej wymienionych produktów, należy skontaktować się z lekarzem.

- Reklama -

Podobne artykuły

Subskrybuj
Powiadom o

0 komentarzy
oceniany
najnowszy najstarszy
Inline Feedbacks
View all comments
- Reklama -spot_img

Ostatnie artykuły